Magento, het grootste open source
webwinkel platform

Wiseconn ondersteunt zowel bestaande Magento webshops als klanten die een nieuwe Magento webshop willen laten maken. Onze developers hebben zowel ervaring met Magento 1.9 als met Magento 2. Wiseconn heeft veel klanten die kiezen voor Magento, bijvoorbeeld: Belga Fietsen, Franksfood, Complies en Ottevangers.

Wat is Magento?

Magento is één van de meest bekende en gebruikte open source platformen in Nederland en één van de beste systemen op het gebied van conversie en zoekmachine optimalisatie. Daarom kiezen veel bedrijven voor Magento als CMS systeem.

 

De voor- en nadelen van Magento

Magento is het grootste volledig op e-commerce gerichte platform. Hierdoor zijn er veel extensies en thema’s beschikbaar voor uw webshop. Doordat er een grote gebruikersgroep is, is er online veel informatie en documentatie te vinden. Daarnaast is multistore in Magento mogelijk. Magento is vanuit de basis ingericht om meerdere webshops vanuit hetzelfde systeem te beheren. Dit maakt het makkelijk om uit te breiden naar meerdere webshops en versies van je webshop. Ook is Magento uitermate geschikt voor veel producten.

Een nadeel van Magento is de hosting. Magento is over het algemeen niet geschikt voor een standaard shared hosting omgeving (zonder SSH). Voor de veiligheid raden wij dit ook niet aan. Magento vereist specifieke eisen aan de serverconfiguratie om optimaal te kunnen functioneren.

Kiezen voor Magento 1.9.x of Magento 2? 

Magento 2 is niet alleen voor nieuwe spelers in de markt interessant, maar ook voor bestaande shops. Magento 2 is immers een totaal vernieuwde versie die op veel vlakken beter functioneert. Magento 2 heeft een aantal verrassende veranderingen en verbeteringen. Magento 2 heeft naast een ingebouwde full page cache een verbeterde databasestructuur, lichtere codes en PHP7 ondersteuning. Dit zorgt er allemaal voor dat het systeem veel sneller werkt. Daarnaast is de checkout verbeterd. In Magento 1 hebben veel klanten de checkout laten aanpassen omdat deze niet voldeed aan de behoefte. In Magento 2 is hier veel aandacht aanbesteed waardoor het afrekenproces sterk is verbeterd. Ook is de beheeromgeving vernieuwd. Deze is gebruiksvriendelijke geworden.  Tot slot is de performance verbeterd bij een groot aantal producten, bestellingen of klanten. De processen zijn herschreven en geoptimaliseerd.

Maar wanneer is het nou interessant om over te gaan naar Magento 2? Door de release van Magento 2 was het al snel duidelijk dat versie 1.9.x niet lang meer ondersteund zou worden. Daarnaast stappen ook de extensie bouwers geleidelijk over naar Magento 2 waardoor sommige extensies ook niet meer ondersteund worden. Wij raden aan om te kiezen voor Magento 2, wanneer:

  • Er een nieuwe website gebouwd moet worden.
  • Grote investering doen in uw huidige website. Dit omdat Magento 1.9.x niet meer ondersteund wordt.
  • Bij een hoge omzet. Magento 2 is interessant door de verbeterde snelheid, performance en veiligheid. De overstap kosten zullen daardoor sneller terugverdiend zijn.

Neem contact met ons op

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op! Wij zijn één klik bij u vandaan.